Guinness – nu som IPA


Guinness i Dublin torde knappast behöva någon närmare presentation. De har varit igång sedan 1759 och är i stort identiska med sin klassiska mörka stout. Men nu har de utökat sortimentet med en helt ny IPA. Precis som man kan förvänta sig är Gunniess Blonde IPA välhumlad med amerikanska humlesorter som ger en blommig citruskaraktär med den karaktäristiska bitterheten mot slutet.

– Om man ska placera Blonde IPA på en smakkarta så får den en tämligen unik position, med en något lägre komplexitet och även om den såklart är präglad av humlen så är den inte lika dominerande som i många andra välkända IPA-sorter, säger Wilhelm Biörck, ansvarig för varumärket Guiness på Carlsberg Sverige.

Guinness Blonde IPA är framtagen tillsammans med Guinness amerikanska bryggmästare och bryggs med klassiska amerikanska humlesorter i form av Centennial, Citra och Cascade. Vid bryggningen används Guinness egen jäst, som ger ölet sin egen prägel.

Guinness Blonde IPA

Nr: 86312
Alkoholhalt: 5 %
Pris: 24,90 exkl.pant (burk, 44 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!