Lagunitas Phase Change Wet Hop IPA


Så här förklaras det på Wikipedia vad en fasövergång är för något:
”En fasövergång är en abrupt förändring i ett ämnes tillstånd, då det går från en fas till en annan. En viktig grupp av fasövergångar är övergångar mellan olika aggregationstillstånd, till exempel då vatten smälter från is till vätska. Mindre kända typer av fasövergångar är då järn upphör att vara ferromagnetiskt och blir paramagnetiskt vid cirka 1000 K, eller då metaller går från det normala tillståndet till att vara supraledande”.

Just det.

Amerikanska bryggeriet Lagunitas Phase Change däremot är en ofiltrerad, färskhumlad Ale, det vill säga våt, otorkad humle går rakt från fälten till bryggandet inom 24 timmar. Eftersom humle är otroligt ömtåligt, bevarar man därigenom alla humleoljor. Phase Change har en fruktig smak med tydlig beska, inslag av mango, honung, annans och apelsinskal. Fullproppad med Columbus och Cascade humle och dessutom torrhumlad med Citra & Mosaic. ”Juicigare än såhär kan det inte bli!” skriver importören.

Lagunitas Phase Change Wet Hop IPA

Nr: 11028
Pris: 42,90 exkl. pant (burk, 47,3 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!