En trio Tequila från Corralejo


Hacienda Corralejo grundades 1770 i delstaten Guanajuato i Mexiko. Fem år senare var den den första egendom som började producera tequila till försäljning. Corralejo är också det enda tequiladestilleri som använder Charentaismetoden, samma som används för att göra cognac i Frankrike. Alambicpannorna är dock spanska. Corralejo tequila tillverkas av 100 procent tequilaagave (Agave tequilana). Arten förekommer naturligt i Mexiko från Jalisco till Sinaloa. På många andra språk kallas den ”blå agave”, vilket kan bli något förvirrande eftersom ”blå agave” är det svenska namnet på Agave potatorum, som är något helt annat. Corralejo tequila dubbeldestilleras, men Reposadon har faktiskt trippeldestillerats – först i kopparpanna, sedan i en kolonnpanna och slutligen körs den genom kopparpannan en gång till. 2015 utnämndes den till Best Reposado Tequila vid World Tequila Awards.
Añejon lagrades tolv månader på amerikanska ekfat, medan Blancon är, som namnet antyder, helt olagrad.

Tequila Corallejo finns i tre varianter på Systembolaget:

Tequila Corralejo Reposado

Nr: 86343
Pris: 429 kr (70 cl)

Tequila Corralejo Añejo

Nr: 82360
Pris: 529 kr (70 cl)

Tequila Corralejo Blanco

Nr: 83603
Pris: 399 kr (70 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!