Hendrick’s midsommar


Hendrick’s Gin är utmärkt att använda som drinkingrediens tillsammans med en bra tonic. Men den kan också serveras solitärt, gärna med en gurkskiva och rosenblad. Tack vare smaksättningen är det en gin som inte liknar någon annan gin. Enbär och citrus ger den typiska ginsmaken, men under de översta lagren döljer sig mängder med andra smaker. Gurka är påtagligt, liksom kamomill och doftrika blommor.

Den 9 juni släpper Hendrick’s Gin en begränsad utgåva (3 600 flaskor) på Systembolaget: Hendrick’s Midsummer Solstice.
Det är den första utgåvan i den nya serien ”Cabinet of Curiosities” där Hendrick’s Gin årligen kommer att presentera begränsade upplagor av nya unika ginsorter. I Midsummer Solstice återfinns de klassiska inslagen av gurka, enbär och rosenblad som nu ackompanjeras av apelsin, sommarblommor och subtila kryddor.

– Vi är oerhört stolta över att lansera Midsummer Solstice lagom till sommaren. Nu vill vi fira en av våra största högtider med en gin inspirerad av sommarens tidstypiska aromer, säger Senior Brand Manager Daniel Andersson på Nigab.

Midsummer Solstice Spritz

· 5 cl Hendrick’s Midsummer Solstice
· 5 cl Mousserande vin
· 15 cl Tonicvatten
· Gurkskiva
· Apelsinskiva
· Is

Midsummer GT

· 6 cl Hendrick’s Midsummer Solstice
· 12 cl Tonicvatten
· Gurkskiva
· Apelsinskiva
· Is

Hendrick’s Midsummer Solstice

Nr: 40598
Alkohol: 43,4 %.
Pris: 469 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!