Paddla och plocka skräp med gröna kajakerna


Plogging, att jogga och plocka skräp i naturen, har blivit en trend i Sverige och i flera andra länder. Nu introducerar Carlsberg Sverige pladdling, att paddla kajak och samtidigt plocka upp skräp, för att bidra till renare vatten. Initiativet är ett samarbete med GreenKayak.

GreenKayak arbetar för att minska mängden skräp i våra vatten. GreenKayak är ett effektivt sätt att ta ansvar för miljön på individnivå. Alla kan vara med och göra något åt nedskräpningen i våra vatten, och samtidigt ha det roligt tillsammans. Vem som helst kan hoppa i en GreenKayak och paddla gratis, på två villkor:

  • Att man samlar upp skräp under paddlingsturen;
  • Att man delar sin upplevelse på sociala medier under #GreenKayak och #Pladdling.

Sedan 2017 har flera tusen volontärer paddlat med GreenKayaks i fem europeiska städer och samlat in över 25 ton skräp.

I sommar kommer totalt tio kajaker att finnas tillgängliga för att låna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping. Kajakerna är gjorda för två personer och är säkra och stabila för nybörjare. Flytväst och utrustning inklusive skräphink ingår. All plast och skräp som samlas in, sorteras och räknas.

– I sommar firar många semestern hemma i Sverige och pladdling är en perfekt aktivitet för att upptäcka vår fantastiska natur runt om i landet och bidra till renare vatten och en bättre framtid. Det spelar mindre roll om man lånar en kajak via GreenKayak, eller använder sin egen. Alla kan vara med och pladdla, säger Anna Anderberg, hållbarhetschef på Carlsberg Sverige.

Här hittar du GreenKayak by Carlsberg i sommar:
Stockholm: 2 kajaker på Klara Strand Café och 2 kajaker på Mälarpaviljongen
Göteborg: 2 kajaker på Point 65
Malmö: 2 kajaker på Kommendanthusets Kafé
Jönköping: 2 kajaker på Point 65

Läs mer på www.greenkayak.org

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!