Tionde upplagan av Kilchoman 100% Islay

Årets utgåva av Kilcohman 100 % Islay 10th Edition är ett giftermål av 39 bourbonfat och 2 olorososherryfat som fylldes mellan 2007 och 2010.

100 % Islay är en whisky som verkligen gör skäl för namnet "from barley to bottle". Kornet till whiskyn skördas på den egna gården Rockside Farm för att därefter genomgå traditionell golvmältning.

Med sina 20 ppm har 100 % Islay en aning mindre rökig karaktär än övriga varianter från destilleriet.

Totalt har man buteljerat 12 400 flaskor av denna utgåva. I sedvanlig Kilchoman-anda är whiskyn naturlig i färgen och icke kylfiltrerad.

– Detta är en whisky med en egen historia att berätta. Att gå omkring på åkrarna med vetskap om att det kommer att dröja åtskilliga år innan man får avnjuta slutresultatet är onekligen en speciell känsla. Det blir inte mycket mer hantverksmässigt än så här och detta är en av mina personliga favoriter bland de återkommande buteljeringarna från destilleriet", säger Peter Kokovic, affärsområdeschef på Enjoy Wine & Spirits.

Kilchoman 100 % Islay 10th Edition

Nr: 8630301
Alkoholhalt: 50 %
Pris: 849 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!