Rom med svenska rökiga toner

Exklusivt för den svenska marknaden lanseras nu Ron Esclavo Xo Cask Box Whisky Finish. Bara 338 flaskor har buteljerats och 19 oktober släpps de på Systembolaget.

Det är Ron Esclavo XO som lagrats i hela 12 månader på fat som innehållit rökig whisky från svenska Box Distillery (som numera heter High Coast). Rommen kommer från Dominikanska republiken och har innan sin semester i svenska ekfat blandats av rom som är upp till 23 år gammal. De har fått blandas och gifta sig i ett solerasystem.

Den här rommen är unik för oss i Sverige! Som en parentes kan vi berätta att de 30-litersfat man fyllde från Box heter: 2019-320, 2019-321, 2019-322 & 2019-323 för den som vill skryta på nästa Rom/whiskymiddag med lite onödigt men roligt vetande om produkten. Det här är en superspännande dominikansk rom med svenska rökiga toner – en fantastisk kombination.

Ron Esclavo XO Special Edition Sweden

Alkoholhalt: 64,2%,
Volym: 500ml,
Nr: 8189102 (OBS – länken fungerar inte än)

Pris: 949 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!