Drouin möter Mackmyra

Christian Drouin är en av de mest prisbelönta producenterna av calvados. Få har bidragit lika mycket att förflytta calvados från lokal, normandisk dryck till ett destillat som står överst på önskelistan hos sommelierer världen över. Hos Christian Drouin är produktionen synnerligen småskalig och hantverksmässig.

– Det finns många mindre destillerier runt om i världen som på ett eller annat sätt bidragit till att utveckla och främja en bättre dryckeskultur. Expérimental series är ett nytt initiativ där vi experimenterar med fatlagringar från utvalda destillerier som jag tycker förtjänar att uppmärksammas. Mackmyra var onekligen pionjären som satte svensk whisky på kartan varför det kändes som ett naturligt och spännande experiment. Denna calvados lades på fat 2011 innan den i början av 2020 flyttades om till fat av svensk ek som tidigare innehållit Mackmyra whisky för en avslutande finish på 8 månader. Ett spännande och i mitt tycke lyckat resultat där calvados möter whisky i ett härligt samspel säger Guillaume Drouin, ägare och destillatör på Christian Drouin.

Guillaume Drouin

Expérimental de Christian Drouin: Mackmyra Angels 2011

Art.nr: 11631
Alkoholhalt: 42 %
Pris: 649 kr (70 cl)
Kvantitet: 700 flaskor

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!