Nu kommer The Glenlivet Illicit still

Den klassiska skotten The Glenlivet lanserar idag The Glenlivet Illicit Still 12YO. 2 400 flaskor kommer till Systembolagets tillfälliga sortiment.
Den här whiskyn tillhör en whiskyserie som kallas The Original Stories. Det är en serie med begränsat antal buteljeringar och den här är först ut i ledet. The Glenlivet Illicit Still 12YO är inte kylfiltrerad. Den fruktiga och något blommiga stilen som förknippas med destilleriet finns där, men med den något högre alkoholhalten blir den något kraftigare och mer intensiv på många vis.

De har hämtat sin inspiration till flaskdesignen från den äldsta The Glenlivet-flaskan som finns bevarad i Chivas Brothers arkiv: En whisky som destillerades 1898 och buteljerades 1925.

Flaskan har koppardetaljer som representerar de handgjorda pannorna som användes innan destilleriet fick sin licens för laglig produktion. Whiskyn är framför allt lagrad på amerikanska bourbonfat men en viss del har fått ligga i sherryfat. Historia och nutid möts på fler än ett sätt i denna buteljering.

The Glenlivet Illicit Still 12YO

Nr 11277
Alkoholhalt:, 48%
Pris: 449kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!