60 flaskor exklusiv Four Roses till Sverige

I februari 2020 utsågs Four Roses Master Distiller Brent Elliot till årets bästa Distiller/Blender vid Whisky Magazines Icons of Whisky America. Nu ett år senare lanseras lanserar destilleriet 2020 Limited Edition Small Batch. Av totalt 4 400 flaskor kommer 60 till Systembolagets exklusiva sortiment.

2020 Limited Edition Small Batch är buteljerad vid 55,7%, icke kylfiltrerad och består av fyra handplockade batcher som lagrats mellan 12 och 19 år. Dessa batcher representerar fyra av destilleriets 10 distinkta bourbon-recept: en 12-årig bourbon från OBSV-receptet, en 12-årig OESV, en 16-årig OESK och en 19-årig OBSK. (Och det hade ju varit intressant att få reda på vad förkortningarna står för…)

– Varje utgåva i årets upplaga är en exceptionell whiskey som hade fungerat lika bra som enskild produkt, men i detta fall är helheten större än summan av delarna. De klara, livfulla smakerna och aromerna från de 12- och 16-åriga faten kombineras mästerligt med de ekiga tonerna från den 19-åriga utgåvan, och tillsammans skapar de en perfekt balans, säger Brent Elliot, Four Roses Master Distiller.

Four Roses Master Distiller Brent Elliot.

Elliot firar i år sitt femårsjubileum som Master Distiller på Four Roses. Elliot, som kommer från Owensboro i Kentucky, började sin karriär på Four Roses 2005 och avancerade till sin nuvarande position 2015. Han har spelat en viktig roll i Four Roses framgångar och hans bidrag till företaget inkluderar allt från att omsätta sin kemiutbildning i praktiken vid produktionen till att formulera Four Roses tio distinkta bourbon-recept och handplocka fat för prisbelönta buteljeringar. Möjligheten och förmågan att sätta samman en bourbon från flera olika recept och utgåvor befäster Elliots expertposition.

Four Roses 2020 Limited Edition Small Batch

Nr: 40426
Pris: 1 800 (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!