Idag släpps nya Sweden Rock Festival-whiskyn

Varje år sedan 2015 har Sweden Rock Festival i samarbete med Brands For Fans släppt en ny och unik single malt-whisky.

Nytt för i år är att whiskyn har tagits fram i samarbete med Agitator Whiskymakare i Arboga. Oskar Bruno är destillerichef och master blender har hittat den perfekta blandningen av högkvalitativa fat från Box Whisky för att göra Sweden Rock 21 Ny Amerikansk Ek till en fantastisk upplevelse.

SRF21-whiskyn har lagrats på 200-liters kolade nya amerikanska ekfat och 250-liters Oloroso-sherryfat mellan fem och sex år, och har sedan legat på Agitator Whiskymakares lagerhus i Arboga sedan 2018. Resultatet är en whisky med djup smak som karaktäriseras av rostade toner, fruktighet med lätt citrus och vaniljtoner.

Destillerichef och master blender Oskar Bruno förklarar hemligheten bakom den unika smaken:

”Färsk ek! Faten vi valt att använda för det här släppet är nytillverkade fat av amerikansk ek. Dessa används främst i Bourbon-industrin, och med sin kraftigt kolade insida och rymd om 200 liter ger dom kraftiga toner av vanilj och kola. Ett ovanligt fat för maltwhisky, men dess karaktär tillsammans med fruktigt destillat från Box utvecklas riktigt bra och blev ett givet val för Sweden Rock 21.”

En annan nyhet för i år är förpackningen, som i sin form aspirerar på att fånga såväl festivalens som whiskyns själ.

Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef och vice-vd på Sweden Rock Festival berättar:

”Årets förpackning har fått sitt utseende av en formgivare som tidigare gjort illustrationer till band som Slayer, Ghost och Lamb of God. Vi blev väldigt nöjda med det genomarbetade mönstret och den snygga finishen, och hoppas att våra kunder ska gilla det lika mycket som vi.”

Den 21:a April släpps Sweden Rock 21 Ny Amerikansk Ek i en begränsad upplaga om 3800 numrerade flaskor. Den kostar 749 kr och finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.

Sweden Rock 21 Ny Amerikansk Ek

Artikelnummer: 50938
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 40,0%
Ålder: Mellan 5 år och 6 år
Producent: Agitator Whiskymakare / Box Destilleri
Pris: 749 sek

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!