Trippla silver till Fieruaas gin

Jacob, Michael och Linn Zachrisson

Fieruaas Distillery ligger vid havet i Fjärås i Kungsbacka kommun, Halland. Fieruaas är den gamla stavningen av Fjärås, därav namnet på destilleriet.

Destilleriet ägs och drivs av far och son Michael och Jacob Zachrisson och startade under 2019. Tvåmannadestilleriet Fieruaas Distillery knep hela tre silver i den välrenommerade internationella sprittävlingen London Spirits Competition.

I våras gjorde Fieruaas Distillery sin allra första lansering: Fjäre Rare Distilled Gin. Den följde tvåmannadestilleriet upp med en ekfatslagrad gin, Fjäre Oak Dry Gin, i början av året. Och i juni lanserar man Fjäre London Dry Gin på Systembolaget.

På den fjärde upplagan av London Spirits Competition fick Fieruaas tre ginsorter var sin silvermedalj.
På tävlingen väljs vinnarna ut efter kriterierna kvalitet, förpackning och prisvärdhet.

– Vi är otroligt stolta över att få äran att ta emot dessa fina pris och inte nog med det – att det inte bara blev ett silver, utan tre! Varsin silvermedalj till Fjäre London Dry Gin, Rare Distilled Gin och Oak Dry Gin. Helt fantastiskt! Vi är så glada över den positiva responsen och ett internationellt erkännande för kvaliteten på vår gin! Säger Michael Zachrisson

Läs mer om Fieruaas Distillerys silvermedaljer på LSC:s hemsida: https://londonspiritscompetition.com/en/competition-global-results/2021/#silverMedal

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!