Spirit of Hven Stjerneborg

Spirit of Hven, det lilla hantverksdestilleriet som ligger på ön Ven mellan Sverige och Danmark, släppte den sjunde september sitt senaste nytillskott: Stjerneborg. Tappad i destilleriets typiska, kolvformade flaskor är detta en singelmalt gjord på ekologiskt svenskt maltkorn.
Doften har en tydlig maltighet, med bara en svag ton av rök samt en nyanserad doft av sötvinsfat med tydliga inslag av både fransk Allier-ek och amerikansk Chinkapin-ek.
Smaken sägs vara sammetslen med ett varmt avslut och en lång eftersmak, och, lägger man till: »En insmickrande whisky med nötighet, vinösa inslag och mjuka toner av rostat träsocker från eken«. Utgåvan är begränsad till 7830 flaskor, varav 6000 är tillgängliga genom Systembolaget.

Spirit of Hven Stjerneborg Single Malt Whisky

Nr: 11120
Volym: Flaska 500 ml
Alkoholhalt: 46,8 %
Pris: 645:-

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!