Här är irländska The Sexton


Mer och mer irländsk whiskey kommer vår väg och här har vi en höstnyhet du inte får missa. The Sexton Single Malt Irish Whiskey är tillverkad av 100% irländskt maltkorn och är trippeldestillerad i kopparpannor. Whiskyn har lagrats på ex oloroso-sherry fat. Masterblendern Alex Thomas hade en tydlig smakprofil som målbild: En smakmässigt mer tillgänglig single malt var tanken.

De noggrant utvalda oloroso-sherryfaten, whiskeyns mognadsgrad, djärv smak och slät finish har tillsammans givit The Sexton sin personlighet. Producentens smaknoter: Doft av nötter och mörk choklad, följt av marsipan, kryddor och frukt.
Smaken bjuder på balanserade toner av honung, malt och olja för att sedan avslutas med en mild sötma. Serveras neat, on-the-rocks eller i cocktails.

The Sexton Single Malt Irish Whiskey

Nr: 53536
Alkoholhalt: 40%
Pris: 399 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!