The Glenrothes Whisky Maker’s Cut

The Glenrothes distillery ligger vid floden Rothes i byn med samma namn i hjärtat av Speyside. Sedan 1879 har detta Speyside-destilleri producerat sin whisky tålmodigt i tysthet med fina material och gott hantverk. Destilleriet har inget besökscenter, eller ens någon vägskylt. Det är whiskyn som sätter destilleriet på kartan.

The Glenrothes Whisky Maker’s Cut har mognat på first fill sherryfat, och är buteljerad utan några färgtillsatser på 48,8 procents alkoholstyrka. Varför just 48,8 procent, undrar du? Det är den styrka som The Glenrothes Whisky Maker anser ger den bästa upplevelsen av den här whiskyn, därav det självklara namnet The Glenrothes Whisky Maker’s Cut.

Doften ger bland annat en fräsch ekighet från faten, kanderade skal av apelsin, torkade aprikoser, gräddkola och cederträ.

Smaken är komplex och här hittar vi krämig vanilj, gräddkola, pigg apelsinzest och en varm kryddighet med tydlig fatkaraktär.

Eftersmaken är lång med toner av apelsinskal och en aning muskot.

The Glenrothes Whisky Maker’s Cut lanseras på Systembolaget den 28 februari.

The Glenrothes Whisky Maker’s Cut

Nr: 40832
Volym: 70 cl,
Alkoholhalt: 48,8 %
Pris: 739 kr
Lanseras 28 februari

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!