Sjätte upplagan av Boon Black Label

2016 släppte Boon sin jubileumsöl Geuze Boon Black Label. Boon ville då skapa sin syrligaste öl någonsin med en fermentationsgrad på nära 100%. Surölen blev omtalad och den vann blanda annat guld vid World Beer Cup 2016. Tack vare sina framgångar beslöt Frank Boon sig för att fortsätta brygga denna uppskattade geuze.

Oude Geuze Boon Black Label Edition No 6 släpptes på Systembolaget i en strikt begränsad upplaga om endast 2400 flaskor. Lagringsmöjligheterna för en sådan här öl är optimala och troligtvis kommer ölet att bli om än bättre efter ett par år i källaren.

Med en fräsch citrus-touch och behaglig kolsyra kan man beskriva Boon Black Label N°6 som en mycket elegant, len och fyllig Oude Geuze. Ölet är komplext och du hittar en subtil, vinliknande ektouch ovanpå den mjukt syrliga undertonen som ger ölet balans. Boon Black Label Edition N°6 buteljerades den 26 augusti 2020 och har kunnat åldras i minst 10 månader i bryggeriets källare.

Oude Geuze Boon Black Label Edition No6

Nr: 1177401
Alkoholhalt: 7%
Volym: 750 ml
Pris: 99,00 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!