Chimay Triple nu i fasta sortimentet

Chimay Triple släpptes redan 1966 och då lanserades den även i 75cl-format för att fira 500-årsjubileet för furstendömet Chimay. Chimay Triple 75cl kallas även för ”Cinq Cent” vilket betyder 500.

Nu släpps detta klassiska trappistöl i Systembolagets fasta sortiment.

Chimay Triple eller Chimay vit som den också kallas har en frisk och fruktig doft med nyanser av muscatrussin, citrus och humle. Krämig skumkrona. Smakrik och frisk med aromatisk humlekaraktär och balanserad beska. Opastöriserad med jästfällning i flaskan

Chimays historia har sin början under sommaren 1850 då en mindre grupp munkar samlades på den öde högslätten i Scourmont, inte långt från franska gränsen. Med hårt arbete byggde de upp klostret och förädlade det karga landskapet i området till bördig jord för att starta ett jordbruk och senare även ost- och öltillverkning.

1862 bryggde munkarna vid Chimay den allra första ölen, idag känd som Chimay Première. Då, liksom idag, skedde bryggningen genom en naturlig bryggningsprocess med levande jäst där den andra jäsningen sker i flaskan. Än idag sker bryggningen av ölet på klostret vilket garanterar ölens autenticitet och kvalitet.

Chimay Triple

Pris: 89 kr (75 cl) och 31,90 kr (33 cl)
Nr: 71436 (75 cl) och 1657 (33cl).
Alkoholhalt: 8%.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!