Teelings whiskey med ananastoner

Teeling Stiggin’s Fancy Pineapple Rum Cask är både ett samarbete med Plantation Rum och en blinkning till historien. Pineapple Rum var oerhört populärt i det viktorianska England, och framställdes genom att man både macererade och destillerade rom tillsammans med ananas.

Plantation Rum har producerat enligt denna metod och resultatet blev ’Stiggin’s Fancy Pineapple Rum’. De tömda romfaten gick sedan vidare till Teeling som fyllde dem med sin Small Batch Whiskey, och resultatet är en whiskey med doftnoter som ananasskal och citrus. Citrusen ligger kvar i smaken, tillsammans med nyanser av arrak och peppar följt av en avslutning med både solmogna apelsiner och kryddor. Finns på Systembolaget 22 juli.

Teeling Stiggin’s Fancy Pineapple Rum Cask

Alkoholhalt: 49,2 %
Nr: 4121201
Pris: 569 kr.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!