Ny raritet från Gordon & McPhail


Nu kommer det sista av de fat som fylldes på fyrtiotalet vid det dåvarande Milton Distillery, det som idag är bättre känt som Strathisla. Men destilleriet, känt för sina små och distinkt formade pannor, har varit i kontinuerlig produktion sedan 1700-talet.

Whisky producerades här även under krigen då ransoneringar och råvarubrist tvingade många andra destillerier att stänga, även om mycket lite finns kvar, inte ens i Gordon & MacPhails vidsträckta lager. Så detta blir alltså Gordon & MacPhails sista släpp under namnet Milton. Fatet gav inte mer än knappt 200 flaskor av denna 72-åring, flaskor som nu ska släppas på världsmarknaden till ett pris av 50 000 engelska pund per flaska.

Läs mer hos Gordon & Macphail

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!