Single Malt från London

East London Liquor Co. är ett jämförelsevis ungt destilleri som huserar bland lagerhus och kanaler i Londons East End. Här har man sedan 2014 ägnat sig åt att framställa drycker av alla möjliga slag, dels sådana som man själva destillerar, och dels sådana som man tar hem och lagrar. Målet är hela tiden att leverera utmärkt kvalitet till rimliga priser, som till exempel den singelmalt som kommer till Systembolaget 12 augusti.

Andy Mooney, Destillerichef:
– Vi jobbade med 100 % Maris Otter malt, (vanligare när man ska brygga ale) som gav en rejäl citruskick, men som ligger perfekt med kryddigheten från vår saisonjäst, och detta, tillsammans med en lång jäsning i öppna kar och lagring i ny amerikansk ek, sherry- och bourbonfat har skapat en whisky full av East London-karaktär.

East London Liquor Co. Single Malt Whisky

Nr: 4123701
Alkoholhalt: 47 %
Pris: 799 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!