Belgisk surölsbox från Frank Boon

Suröl är en brygd fylld av egenheter, som till exempel att den är spontanjäst, utan tillsatt jäst. En annan egenhet är att ölen får mycket karaktär av det fat där den jäst, eftersom varje fat innehåller en helt egen bakteriekultur. En tredje egenhet är att ölstilen var på väg att försvinna mot slutet av 1900-talet, men räddades av Frank Boon. Idag har surölen en stor och lojal skara av anhängare, och det kan tänkas att denna Boon VAT Discovery Box 2022 är tillägnad dem: fyra olika Geuze, från samma bryggeri, men med helt olika karaktär, beroende på vilket fat de legat i:
Oude Geuze Vat 122 är en mjuk geuze med vinös smak och mjuka toner av både vanilj och ek.
Oude Geuze Vat 93 är syrligare, i både doft och smak. Här finns också en mild fruktighet och lätta toner av ek och vanilj.
Oude Geuze Vat 16 påminner lite om VAT 122, men med extra lagring i fat nr 16, vilket givit ytterligare dimension i smaken.
Oude Geuze VAT 59 har en robust ekkaraktär som ger en behagligt rund och varm smakupplevelse.
Kommer till Systembolaget 19 augusti.

Boon VAT Discovery Box 2022

Nr: 1021009
Volym: 4 X 375 ml
Pris: 469 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!