Gordon & Macphail Linkwood 50 yo

Gordon & Macphails källare tycks outtömliga. År efter år släpper de noggrant utvalda whiskies som omsorgsfullt lagrats till de nått sin fulla potential. Som till exempel denna sällsynta Linkwood 50, 42,4 %, som lades på refill american hogshead i november 1971. Där fick den sedan ligga fram till dagarna innan jul 2021, då den tappades upp i 166 flaskor. Resultatet är en mörkt bärnstensfärgad whisky med en enormt komplex smak. Whiskykännaren Charles MacLean nämner doftnoter som bergamott, viol och svart te, medan smaken rymmer en touch av vitpeppar, en aning syra och mycket värme. Hans sammanfattande bedömning var: »Som en högdragen änkehertiginna, nobel och oantastlig.«
Så den är utan tvekan värd priset på lite över 8000 eurothesinglemaltshop.com

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!