Allt om Whisky nr. 4, 2022

I de kommande numren av tidningen kommer ni att lära känna Highland Park på flera sätt.

Välkomna till hösten!

Hösten är på gång, skolgårdarna har fått liv, jobbet rullar på och som vanligt känns det som att man aldrig varit borta från kontoret. Här i magasinet bjuder vi på härliga artiklar och nedslag från maltvärldens alla hörn, så var så god till energiknölarna som får suga i sig lite mer inspirerande fakta, nyheter och tips.

Det märks att hösten har dragit i gång på fler sätt. Dryckesnyheterna rullar in på Systembolaget precis i samma takt som krediträkningarna efter semestertider. Allt om Whisky & Öl följer upp nyheter både här i tidningen och på webben, samtidigt som vi kontinuerligt plockar ut godbitar i vårt nyhetsbrev som du kan prenumerera på helt gratis.

I höstens första nummer av tidningen får vi chansen att ta en titt på den oberoende buteljeraren Gordon & Macphail och vad som sker hos dem. Vi stiftar också bekantskap med Tamdhu, och fotografen Mauro Rongione besöker både Korsika och Sardinien.

I de kommande numren av tidningen kommer ni att lära känna Highland Park på flera sätt. Vi börjar med att låta Hasse Nilsson berätta vad det är som gör Highland Park till just Highland Park. Personerna som jobbar med producenterna och whiskymärkena ska inte heller glömmas, vi pratar lite med Stuart Baxter som är Spirit Ambassador för IBH (International Beverage Holdings: Old Pulteney, Balblair, AnCnoc m.fl.).

Sen drar vi oss västerut. För det verkar som att våra svenska gommar har fått smaken på vad som finns i det stora landet i väst. Allt fler amerikanska whiskies dyker upp i Sverige, och Westward är en av de producenter som siktat in sig på Sverige.

Och på hemmaplan har ni väl inte glömt att Allt om Whisky & Öl ordnade en läsarresa till Agitator tidigare i år? Vår flitiga Frida Birkehede berättar mer om dagen då vi begav oss till destilleriet.

Hasse Nilsson reder ut begreppet »rye whisky«, och panelen har testat några utvalda Rye whiskies från destillerier i närområdet, som kan vara värda att testa, precis som Anders Tegnérs kärleksförklaring till potatisen, i form av fem inspirerande recept.
Det här och mycket mer kan du läsa om i detta nummer. Ta dig nu lite tid för dig själv och njut av våra nedslag i dryckesvärlden.

Trevlig läsning!

Prenumerera på Allt om Whisky!
Prenumerera på papperstidningen – direkt på webben!
Läs Allt om whisky hur du vill – digitalt eller på papper!
Glöm inte att följa oss på Facebook!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!