Allt om Whisky nr 2, 2025

Fast ibland tycker jag det känns som det är ständig vår i dryckernas underbara värld, för här dyker det hela tiden upp nya blommor

Välkommen in i våren!

Det börjar knoppas och grönska omkring oss, våren är på god väg och varje liten krokus och tussilago är en välkommen påminnelse om den sommar som väntar runt hörnet. Fast ibland tycker jag det känns som det är ständig vår i dryckernas underbara värld, för här dyker det hela tiden upp nya blommor, oavsett vad det står i kalendern.

Eller vad sägs om Lady of The Glen, en oberoende buteljerare som startade med två tomma fat, men som nu exporterar till hela världen? Henric Madsen fick deras historia. Åsa Larsson har en egen vårbukett med två vackra blommor, dels Rickard Lidén som verkligen vet hur man samlar whisky och som ger oss de bästa tipsen, och dels världens största whiskybar på Hotell SkansenÖland.

Frida Birkehede har pratat med David RodgersonBalblair om var de är och vart de är på väg. Lite närmare Sverige finner vi danska Nyborg Destilleri som bland mycket annat också producerar Isle of Fionia, en whisky som röner allt större uppmärksamhet i både Sverige och utomlands. Henric Madsen var på besök.

Och – kanske lite våryr – har vår egen Anders Tegnér komponerat en lättsam meny inspirerad av irländska smaker, en meny som passar lika bra till påsk, som till Valborg, som egentligen närsomhelst. Det, och mycket annat, finner du i detta nummer av Allt om Whisky.

Så, skål för våren och tack för att du följer oss på en vårpromenad i dryckernas underbara värld.

Läs hela tidningen på din dator, surfplatta eller mobil här!


Prenumerera på Allt om Whisky!
Läs Allt om whisky var du vill – prenumerera idag!
Glöm inte att följa oss på Facebook!

Etiketter

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.