Äntligen kommer stipendiaternas anCnoc!

Andreas Eliasson och Johan Blom är Allt om Whiskys senaste stipendiater.

Våra stipendiater Andreas Eliasson och Johan Blom åkte till Knockdhu distillery för att lära sig mer om hantverket bakom whisky. Dessutom fick de välja ut ett fat anCnoc som skulle buteljeras och bara säljas i Sverige. Nu är whiskyn här!

anCnoc Vintage 2007 Single Cask #217 släpps den 25 maj som webblansering. Det finns enbart 252 flaskor av den utvalda whiskyn, så det gäller att rappa på om du är intresserad.

Whiskyn bjuder på en doft av fruktkaka, vaniljkräm och söt toffee som avslutas med en kvardröjande rökighet.
Smaken har delikata jordiga toner, krämig vit choklad och mald muskotnöt balanserad med färskt kanderat citronskal med ett intensivt kryddigt avslut.

Destillerichefen Gordon Bruce säger: ”anCnoc 2007 Single Cask fat nummer 217 kommer att vara en riktig njutning för whiskydrickare som letar efter något lite annorlunda att utforska, eller som ett väldigt speciellt tillskott till dryckesskåpet för alla som uppskattar en välgjord single malt”.

anCnoc 2007 Single Cask #217

Volym: 70 cl
Alkoholhalt: 52,5 %
Antal flaskor: 252 flaskor, exklusivt för i Sverige
Lanseringsdatum: 25 maj.
Nr: 4140201
Pris: 1 499 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!