Komplext och elegant från Jura

Från den lilla ön Jura i skotska Hebriderna kommer en sällsynt mångfacetterad och nyanserad whisky. Efter tio år på ex bourbon har den fått ett par år på olorosofat, vilket sammantaget har skapat en lika komplex som elegant whisky full av nyanser och skiftningar för den nyfikne whiskyentusiasten.
Här finns toner av honung, kola, vanilj, mandel och choklad, lätta ekon av både skotska fatlager och spanska bodegas. Smaken är mörk och rik; mogna plommon, söta kryddor och svalkande citrus, tillsammans med russin, mörk toffee, tropisk frukt. Men trots sin rika och mångbottnade smak är detta en whisky som passar lika bra för nyfrälsta som för erfarna whiskyentusiaster, eftersom den är smakrik utan att vara överväldigande.

Jura 12 years Sherry Cask

Nr: 757
Alkoholhalt: 43,5 %
Volym: 700 ml
Pris: 449 kr

Säljstart: 1 juni 2023

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!