Single Cask från Daftmill

Daftmill är ett av Skottlands yngsta och minsta destillerier, beläget på en familjegård i Fife, vilket tekniskt sett gör det till Lowlands, men till Highlands är det bara någon mil.

Här gör man whisky från grunden, med korn från den egna gården och vatten från egen brunn. Pannorna och mäsktunnan köpte man in från Forsythes, men all annan utrustning, och allt arbete, är lokalt, och whiskyproduktionen anpassas efter arbetet på gården, vilket innebär att pannorna går för fullt under vintern, men tystnar framåt våren, då djuren och fälten kräver sitt.

Från Daftmill kommer nu en Single Cask, buteljerad för Sverige: Daftmill Sherry Butt 2011 60,3 %. Alkoholen kan verka hög, men även utan vatten anar man en fint balanserad whisky med tydliga sherrytoner och en diskret maltighet som skänker en mjuk sötma, allt kompletterat och balanserat av stabil ek.

Daftmill Sherry Butt 2011

Nr: 41453
Alkoholhalt: 60,3 %
Pris: 1679 kr.
Lansering: 9 juni

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!