Nytt från Allagash

Allagash har nästan gjort en affärsidé av att släppa nytt. Men det innebär inte att man tummar på kvaliteten, bara att man ger efter för varje infall och idé. Det betyder bara att man provar och ser hur det går. Nu släpps två öl som var så lyckade att de kommer till Sverige 7 juli.

Allagash – Coolship Red 6,6 %

Denna spontanjästa öl har lagrats på hallon från trakten, i en vid, grund panna, som kallas just för coolship och som används när man vill ha ett spontanjäst öl, då den ger mycket kontakt med luften. Efter jäsning lagras denna ale på franska vinfat i minst två år, och så får den vila med hallon i ytterligare några månader. Det färdiga ölet är klarrött i färgen, med doft av både hallon och ek, och fruktiga smaker med källartoner.
Nr: 10337
Volym: 375 ml
Pris: 129,90

Allagash White 5,2 %

Detta, hävdar somliga, var bryggeriets genombrottsöl, den som gjorde att världen fick upp ögonen för det egensinniga bryggeriet. Till Sverige kom detta veteöl i belgisk stil för lite över ett år sedan, men då endast på burk. Nu kommer det också på flaska.
Nr: 10541
Volym: 355 ml
Pris: 28,90 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!