anCnoc Peatheart Batch 3


anCnoc produceras på Knockdhu Distillery, som ligger i skuggan av "Black Hill" (Knockdhu på gaeliska) nära Huntly i Aberdeenshire.

anCnoc Highland Single Malt Scotch Whisky lanserar nu en begränsad upplaga whisky för älskare av rökig whisky världen över: anCnoc Peatheart Batch 3.

Till skillnad från batch 1 och 2, har anCnoc Peatheart Batch 3 en något mer uttalad gräsighet i doften, med bredare toner av grönt äpple och citrus som skär igenom den oljiga rökigheten. Peatheart Batch 3 håller 13,3 ppm rökighet vilket betyder att det a?r mjukt ro?kig whisky.

Smaknoter

Färg: ljust gyllene
Doft: söt lägereldsrök och jordiga torvnoter blandas med aromer av honung och söta kryddor, gräsig karaktär.
Smak: torvrökighet spetsad med gröna äpplen och citrus, sötad med inslag av vanilj som kompletteras med en distinkt oljighet och rök som dröjer sig kvar i eftersmaken.

anCnoc Peatheart Batch 3 kommer i flaska om 70 cl med en alkoholstyrka på 46 %, den är icke-kylfiltrerad och har sin naturliga färg. Endast 240 flaskor finns tillgängliga i Sverige från den 1 september, artikelnummer är 4146401 och priset 679 kr.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!