Filey Bay – singelmalt från Yorkshire

Yorkshire är ett county som kanske är lätt att förknippa med böljande kullar, mysiga pubar och brittiska tv-serier. Men här görs också whisky, åtminstone på ett par ställen. Ett av dom är Filey Bay, som föddes ur vänskapen mellan Tom och Dave, som bägge hade gårdar vid kusten.

Nån gång runt 2011 satt de och pratade över en pint och undrade varför de inte gjorde whisky. Korn odlade de, vatten fanns det gott om, och öl bryggde dom redan. Så varför inte göra whisky? Sagt och gjort, och med hjälp av Dr Jim Swan byggdes ett destilleri enligt principen ’från fält till flaska’. De första dropparna rann fram på försommaren 2016, och 2019 släppte man sin första whisky. Sedan dess har det blivit många fler, men inte i Sverige. Inte förrän nu, då den starkt gyllegula Filey Bay Single Malt Flagship kommer till Systembolaget, med välpolerade drag av citrus, honung och vanilj.

Filey Bay Single Malt Flagship

Nr: 53517
Alkoholhalt: 46 %
Pris: 690 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!