Beaver’s Dram – en ny premiumwhisky från Kanada

Den första mars lanseras en helt ny kanadensisk premiumwhisky på den svenska marknaden. Det är en rågwhisky som är kokad hos Dunrobin Distilleries i östra Ontario, de är välkända för att de endast använder de bästa råvarorna för att ta fram sitt destillat.

Tillsammans med sina affärskompanjoner i Schweiz så har de utvecklat ett revolutionerande sätt att lagra whisky så den ska få optimal doft och smak mycket snabbare än med traditionella metoder, de kallar detta koncept för The Stockhausen Method.

Med Beaver´s Dram så får du göra dig redo för en smak- och doftresa som är något extraordinärt och som du förmodligen aldrig tidigare stött på!

Genom sin metod så har de lyckats med är att skapa en whisky med en sötare och fylligare touch där användandet av ex-portvinsfat för att ge den en stilig finish naturligtvis också hjälpt till. Beaver´s Dram bjuder på en doft med en touch av rökig hickory som samsas med karamell, vanilj och kanderad apelsin.

Prova att göra en Old Fashioned på denna och dina gäster kommer inte att bli besvikna!

Beaver´s Old Fashioned

4 cl Beaver’s Dram
1,5 cl sockerlag
1,5 cl sodavatten
4 stänk Angostura bitter
1 bit apelsinskal

Häll sockerlag, sodavatten och angostura i en låg klassisk whisky tumbler och rör.
Tillsätt is och Beaver’s Dram och rör igen.
Ta en bit apelsinskal och kläm ut lite citrusolja över drinken. Släpp ner skalet i glaset och servera genast!

Beaver’s Dram Canadian Rye Whisky

Alkoholhalt: 46%
Volym: 700 ml
Nr: 267
Pris: 402 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!