Mountains – ny serie från High Coast


High Coast släpper nu den första buteljeringen i en serie de kallar för Mountains. Efter att ha utforskat sitt ursprung i serien The Origins där Älv, Hav, Berg och Timmer gavs ut så skiftar de fokus till själva formandet av Höga Kusten.

De tar avsteg i sin hyllade whisky Berg och under två år kommer de att lyfta fram fyra olika berg som finns i destilleriets närhet. Whiskyn i denna serie kommer att vara enbart vinfatslagringar och först ut är Mountains 01 Multråberget.

Multråberget ligger några mil uppströms Ångermanälven från High Coast, vid Sollefteå stad. Berget är en effekt efter inlandsisens landhöjningar vilket har format Höga Kustens landskap.

Mountains 01 Multråberget består till 100% av rökig whisky som först lagrats på bourbonfat cirka fem år för att sedan får en slutlagring i PX-fat i snudd på tre år.

Resultatet är en väl avrundad whisky där rök och krämiga PX-toner samsas på ett exceptionellt fint sätt. Kanske en ny klassiker från High Coast!

Mountains 01 Multråberget

Nr: 4162302
Alkoholhalt: 51 %
Ålder: 8,18 år
Fenolhalt: 45 ppm
Fat: PX och bourbonfat
Volym: 500 ml
Antal flaskor: 6 000 st
Pris: 799 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!