Extra allt från bryggmästare Heidrich i påsk

Av | Publicerad 2013-03-01 | Lämna kommentar

Årets påsköl från S:t Eriks Bryggeri är en ofiltrerad mikrobryggd Double IPA. Det trendiga ölet är storebror till amerikansk IPA och har extra allt av smak, beska och alkohol. S:t Eriks Easter DIPA är signerat mästerbryggaren Jessica Heidrich och släpps 11 mars.

– Min förkärlek till humle är ingen hemlighet och med S:t Eriks Easter DIPA har jag fått öppna humlepåsarna rejält. Även om DIPA är storebror till IPA, med mer alkohol, beska och smak, är det som alltid viktigt att skapa balans, säger Jessica Heidrich, bryggare av S:t Eriks.

DIPA utvecklades på den amerikanska västkusten i mitten på 1990-talet och definieras som en Indian Pale Ale med högre alkoholhalt och mer humle. Ölet kallas även för Imperial IPA och har under senaste året blivit en het internationell trend.

Etiketter: , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.