Hyllningsbuteljering till destillerichef

Av | Publicerad 2013-07-18 | Lämna kommentar

FiveDecadesSom 14-årig tunnbindarlärling började han på Glen Grant redan 1961 – det destilleri där hans far arbetade och där hans farfar i seklets början jobbat under den legendariske James Grant ”The Major” i egen hög person.

Berättelsen om Glen Grant är berättelsen om personligheter. Det är människorna bakom whiskyn som är dess historia. James Grant ”The Major” är en av whiskyvärldens mest karismatiske destilleribyggare. Det var Majoren som skapade Glen Grants stil och satte ett evigt avtryck på whiskyns världskarta. Arvet från honom kom att förvaltas av andra där Master Distiller Dennis Malcolm är den senaste i raden.

Five Decades har skapats av Dennis Malcolm själv. Han har personligen valt ut fat från fem decennium, fat som han själv har fyllt eller varit med att producera. Whiskyn på både de spanska oloroso och amerikanska bourbonfaten, har mognat mycket långsamt i Glen Grants lagerhus i Rothes.

Glen Grant Five Decades finns i beställningssortimentet på Systembolaget och kostar 1099 kr.

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.