Sveriges dyraste 40-åring

Nu släpps Sveriges minsta 40-åring, Highland Park 40 Years. Highland Park 40 Years är dessutom en av Sveriges dyraste whisky per centiliter.

Highland Park 40Precis som alla singel malts är destillatet en blandning av olika årgångar som har lagrats tillsammans, där den yngsta årgången har lagrats i 40 år på ekfat. Övriga årgångar är äldre än så. Den säljs i flaskor om fem centiliter.

Samtidigt kommer destilleriet med en annan lansering: Highland Park 25 Years. I mars blev whiskyn utsedd till en av världens mest välsmakande då den som första spritsort någonsin erhöll 100 poäng av 100 i den prestigefyllda tävlingen The Ultimate Spirit Challenge som hölls i New York i mars. Ingen spritsort har någonsin tidigare tilldelats full pott.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.