Hyllningsbuteljering till destillerichef

FiveDecadesSom 14-årig tunnbindarlärling började han på Glen Grant redan 1961 – det destilleri där hans far arbetade och där hans farfar i seklets början jobbat under den legendariske James Grant ”The Major” i egen hög person.

Berättelsen om Glen Grant är berättelsen om personligheter. Det är människorna bakom whiskyn som är dess historia. James Grant ”The Major” är en av whiskyvärldens mest karismatiske destilleribyggare. Det var Majoren som skapade Glen Grants stil och satte ett evigt avtryck på whiskyns världskarta. Arvet från honom kom att förvaltas av andra där Master Distiller Dennis Malcolm är den senaste i raden.

Five Decades har skapats av Dennis Malcolm själv. Han har personligen valt ut fat från fem decennium, fat som han själv har fyllt eller varit med att producera. Whiskyn på både de spanska oloroso och amerikanska bourbonfaten, har mognat mycket långsamt i Glen Grants lagerhus i Rothes.

Glen Grant Five Decades finns i beställningssortimentet på Systembolaget och kostar 1099 kr.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.