Veritabelt pepparkaksmonster

Av | Publicerad 2013-12-10 | Lämna kommentar

pepparkaksmonsterHornstulls Bryggerisällskap brygger öl med lokala ingredienser som hyllar stadsdelen Hornstull på Söder i Stockholm.
Det första ölet var en Amber med honung från Tantolunden. En möjligen försiktig start. För nu blir det annat julbak, nämligen julölet Hornstull Pepparkakasmontser. Ett öl som är på imponerande (?) 19 volymprocent.

– Krogarna är en viktig del av Hornstull som mötesplats. Vi ville därför ta fram ett unikt julöl för våra krogar, ett julöl med karaktär precis som vår stadsdel, en julklapp från Hornstull till våra besökare helt enkelt, säger Sara Falkevik, marknadsansvarig för Hornstull.

Alkoholstyrkan i ölet har uppnåtts genom en frysdestillering som dessutom koncentrerat smaken av nygräddade pepparkakor som julölet bryggts på. Pepparkakorna hämtas från ett bageri på Söder.

Bakom Pepparkaksmonstret står Hornstulls bryggerisällskap tillsammans med PangPang Brewery.
– Jag känner bara till en annan öltyp som bryggts med den här frystekniken. Det är en av anledningarna till att det är klurigt att kategorisera ölet så vi kallar det en monsterale, säger Fredrik Tunedal på PangPang Brewey.

Men smakar det, så kostar det: 229 kr flaskan på 37,5 cl. Upplagan är begränsad.

Etiketter: , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

  • Välkommen

    Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

  • Aktuellt nummer

    Senaste numret av Allt om Whisky
  • Från tidningen

    Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
  • Whisky, öl och mat

  • Missat något nummer?

    Gamla nummer av Allt om Whisky
  • Citera oss gärna

    Creative Commons License
    Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.