Belgiskt kultöl på nyskördad humle

Av | Publicerad 2014-01-21 | Lämna kommentar

Popering Hommelbier 2013Nu släpps Poperings Hommelbier som tillverkas på endast nyskördad humle.
I februari är det dags för den mycket säsongsbetonade Hommelbier producerad av belgiska bryggeriet van Eckee. Ölet görs nämligen endast på nyskördad humle, vilket innebär att det endast kan bryggas en gång per år.

Dessutom är brygden begränsad då humlen tas från ett fält som inte mäter mycket mer än två fotbollsplaner. Sammanlagt fyra humlesorter används: Saphir, Magnum, Challenger och Brewers Gold. När allt är klart, buteljeras ölet på en 75 cl-flaska och försluts med champagnekork.

Bryggeriet har anor så långt tillbaka som till 1600-talet. Men det var under flera familjers ägor och under franska revolutionen brändes byggnaden ner. År 1862 kom emellertid familjen van Eckee över bryggeriet efter ett giftermål och har sedan dess drivit bryggeriet.

Etiketter:

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

  • Välkommen

    Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

  • Aktuellt nummer

    Senaste numret av Allt om Whisky
  • Från tidningen

    Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
  • Whisky, öl och mat

  • Missat något nummer?

    Gamla nummer av Allt om Whisky
  • Citera oss gärna

    Creative Commons License
    Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.