Banner

Den nye Ole George

Av | Publicerad 2014-05-27 | Lämna kommentar

GrandTraverseDistillery-LoggaGrand Traverse Distillery har varit igång i sju år i Traverse City i Michigan. Det är delstatens största mikrobryggeri och de gör all sin ryewhisky på råg som odlas i trakten. Grundaren heter Kent Rabish och har polskt påbrå så det är inte så förvånande att de också destillerar vodka, fyra olika sorter närmare bestämt. Och en gin samt en rom som ligger och mognar för tillfället.

Deras Straight Rye Whiskey med namnet ”Ole George” destilleras enligt metoder från tidigt 1900-tal på krossad råg. Kopparpannan köpte Rabish från Arnold Holstein i Tyskland – det är en ”16 plate,1200 liter reflux still”.

Ole George säljs i 75-centiliters flaskor, men när det skulle skeppas hit via importören Galatea, fick destilleriet göra nya flaskor med istället 70 centiliter. För att nu inte tala om att trycka nya etiketter som måste följa europeiska riktlinjer.

Den finns i det så kallade Tillfälliga sortimentet från den andra juni, har numret 11417 och priset är 599 kronor. Alkoholhalten har landat på 45 procent.

Etiketter: , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.