Trålaröl

dsbUrbain Coutteau and Philippe Driessens hade en strutsfarm i Lo-Reninge i Belgien men blev intresserade av att brygga öl. 2001 tog de hjälp av en lokal vinproducent, Carlo Grooaert, som blev så tänd på mikroöl att han slutade med vin. 2003 började de brygga kommersiellt och sedan 2006 bryggs deras öl vid Deca i Woesten-Vleteren i Västflandern.

Företagets namn är ett gammalt historiskt flamländskt ord som betyder just ”struts”, men det är också idag ett slangord för ”tuff”. Och de översätter sitt namn till engelska som ”The Sturdy Brewers”.

”Pannepot” då? Jo, det betyder ”trålare” och avser den fiskebåt som avbildas på etiketterna. Den var av modellen ”Dandy Cutter P.50”, hette ”Julia” och tillhörde Carlo Grooaerts morfar som var fiskare.

Den 2 juni kommer trålaren till Systembolaget där den fått numret 11742 och 33 cl kostar 39,90 kr. Alkoholhalten ligger på 10 procent.

 

 

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör