Banner

Norrtelje i Hongkong

Av | Publicerad 2014-10-03 | Lämna kommentar

NorrteljeBrenneriI börja av september i år deltog Norrtelje Brenneri på Hongkongs stora internationella dryckesmässa ”Bar & Restaurant 2014” på Hongkong Convention Centre. Mässbesökarna var fackmän från främst Hongkong, Thailand och Kina.

– Besökarna visade ett stort intresse för våra ekologiska premiumdestillat, säger Richard Jansson på Norrtelje Brenneri. Småskaligt och ”organic” visade sig vara mycket populärt, kanske på grund av dess motvikt till allt som tillverkas i gigantiska proportioner i Asien.

Bränneriet tillverkar bland annat ekologisk singelmalt whisky och erbjuder fatägarskap med personlig plakett på det egna fatet. Flera mässbesökare tyckte det var mycket fascinerande att få möjligheten att äga ett ekfat med Roslagswhisky från nordligaste Europa.

Pressinfo Hongkong dryckesm 2014Norrtelje Brenneri är Sveriges första tillverkare av fruktdestillat, ekologisk whisky och högklassig premium punsch. Det är ett familjeägt bränneri i hjärtat av Roslagen där destillat av frukter och bär samt premium Roslagspunsch varsamt tillverkas för hand. På ekfat ligger ekologisk single malt råwhisky sedan 2009.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.