Norrtelje i Hongkong

NorrteljeBrenneriI börja av september i år deltog Norrtelje Brenneri på Hongkongs stora internationella dryckesmässa ”Bar & Restaurant 2014” på Hongkong Convention Centre. Mässbesökarna var fackmän från främst Hongkong, Thailand och Kina.

– Besökarna visade ett stort intresse för våra ekologiska premiumdestillat, säger Richard Jansson på Norrtelje Brenneri. Småskaligt och ”organic” visade sig vara mycket populärt, kanske på grund av dess motvikt till allt som tillverkas i gigantiska proportioner i Asien.

Bränneriet tillverkar bland annat ekologisk singelmalt whisky och erbjuder fatägarskap med personlig plakett på det egna fatet. Flera mässbesökare tyckte det var mycket fascinerande att få möjligheten att äga ett ekfat med Roslagswhisky från nordligaste Europa.

Pressinfo Hongkong dryckesm 2014Norrtelje Brenneri är Sveriges första tillverkare av fruktdestillat, ekologisk whisky och högklassig premium punsch. Det är ett familjeägt bränneri i hjärtat av Roslagen där destillat av frukter och bär samt premium Roslagspunsch varsamt tillverkas för hand. På ekfat ligger ekologisk single malt råwhisky sedan 2009.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör