iskristall på festivalen

Iskristall-MackmyraDen femte december kommer den på Systembolaget – Mackmyras säsongwhisky, i år döpt till ”Iskristall”. Priset har hamnat på 598 kronor. Den beskrivs som en smakrik, kryddig och värmande single malt whisky som finishlagrats på Pedro Ximénez-fat.

– Pedro Ximénezdruvan ger en intensivt fruktig och mörk sherry med toner av ljuvliga kanderade frukter vilket var precis den smak och uttryck jag ville lägga till Iskristall, säger Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio.

Mackmyra presenterar den just nu på Stockholm Beer & Whisky Festival. Och hinner ni inte dit för att prova den nu i helgen så har ni chans igen den 2 till 4 oktober.

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör