Cocktailfinal i Venezuela

Diplomatico

Importören Handpicked Wines utlyser den svenska deltävlingen av Diplomàtico World Tournament där vinnaren blir direktkvalificerad till finalen i Venezuela som går av stapeln i april 2015.

Så här berättar de själva om tävlingen:

Vi kan utlova en fantastisk finalvecka i Venezuela. Förutom tävlingen kommer vår vinnare tillsammans med alla andra finalister att få resa runt till bland annat Barquisimeto och Marrocoy National Park med gott om tid för både sol och bad.

1:pris: 10 000 US-dollar

2:pris: 5 000 US-dollar

3:pris: 2 500 US-dollar

(Mellis:) Tid & plats

För att vara med i tävlingen ska man registrera receptet på sitt tävlingsbidrag på hemsida www.diplomaticoworldtournament.com Regler och anvisar för registrering finns tydligt angivna på denna hemsida.

OBS!: Sista datum för att registrera tävlingsbidraget är 5 oktober.

Alla inskickade recept kommer att provas och därefter väljs bartenders ut för att tävla först i Göteborg eller Stockholm.

(Mellis:) 2 heat i Sverige

Göteborg – 18 oktober på Stranger x Stranger

Stockholm – 19 oktober på Le Noceur

(MEllis:) Delfinal Sverige

Stockholm – 16 november på Le Noceur

Tävlingsmoment:

MOMENT 1, KVAL & FINAL – INTERNATIONELL

4 glas, max 6 ingredienser och minst 30 ml av valfri Diplomático Rom.

MOMENT 2, FINAL – INGREDIENS

4 glas. Alla finalister meddelas i samband med kvaltävlingen om årets ingrediens. Den här ingrediensen skall sedan vara med i den här drinken, fri tolkning. Max 6 ingredienser och minst 30 ml av valfri Diplomatico Rom.

Juryn består av: Erik Olsson/Eventyr, Ola Carlson/Le Noceur, Axel Tesch/Vinnare Diplomatico World Tour 2012 (Svenska deltävlingen), Geoffrey Canilao, Köpenhamn och en representant från Diplomático.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör