Banner

Roslagspremiär till havs

Av | Publicerad 2015-01-23 | Lämna kommentar

img_4774Den 4 april för 6 år sedan destillerade brännmästare Kristina Anerfält-Jansson Norrtelje Brenneris första whiskymäsk på ekologiskt och orökt maltkorn.

Malten har mältats i Halmstad av Viking Malt och sedan malts i Edsbros hammarkvarn. Kopparpannan där dubbeldestilleringen sker är en batchpanna från Carl i Göppingen. Allt vatten som används under hela processen kommer från egen brunn. Några dagar efter destillationen tappades spriten på Sherry Oloroso-fat om 30, 50 och 220 liter. Faten har sedan mognat i Brenneriets fuktiga fatkällare, som tidigare var gårdens stall.

whisky_bigNorretlje Brenneris Richard Jansson säger:

– Målet med RoslagsWhisky är att skapa en mild, fruktig och ren whisky, lite annorlunda och med en ”Norrtelje-touch”.

RoslagsWhisky Singel Malt EKO 2009 presenterades på whiskymässan ombord på Viking Lines Cinderella den 15-17 januari (se nedan). Och så här lät några av besökarnas kommentarer:

– Mjuk, annorlunda, snäll!

– Ekskog i juni, Norrteljekaraktär!

– Woow, vilken design!

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

  • Välkommen

    Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

  • Aktuellt nummer

    Senaste numret av Allt om Whisky
  • Från tidningen

    Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
  • Whisky, öl och mat

  • Missat något nummer?

    Gamla nummer av Allt om Whisky
  • Citera oss gärna

    Creative Commons License
    Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.