Banner

Mackmyras Heavy-Metal Whisky

Av | Publicerad 2015-09-24 | Lämna kommentar


– Vi tycker att det är grymt kul att få lansera en whisky i samarbete med ett svenskt världsberömt destilleri, säger trummisen Mikkey Dee. Whiskyn är otroligt god, fyllig och smakrik med en riktigt fin bourbon-ton då den lagrats på nya amerikanska ekfat. Vi har alla i bandet varit med i framställningsprocessen och är mycket stolta över resultatet.

mackmyra_motorhead

Första omgången av Motörhead Whisky är en begränsad upplaga svensk single maltwhisky med en ekig och lätt fruktig karaktär som kännetecknas av Mackmyras femåriga whisky på nya amerikanska ekfat, där en del av whiskyn har avslutats på olorosofat det sista halvåret. Bakom whiskyn står Mackmyras flerfaldigt belönade master blender Angela D’Orazio.

– Det är en stor milstolpe för oss att få uppdraget att ta fram en whisky till Motörhead. Det visar att vi är ett internationellt destilleri på en internationell marknad, säger Magnus Dandanell VD och grundare av Mackmyra.

Att priset är 666 kronor är ju inte precis någon tillfällighet. Sifferkombinationen är flitigt använd i hårdrockssammanhang och står enligt Uppenbarelseboken i Nya Testamentet för vilddjurets tal: ”the number of the beast ”.
– Livet är mindre smärtsamt med Motörhead Whisky. Jag kan tänka mig att smaka på den då och då, säger Lemmy Kilminster, Motörheads grundare, sångare och basist.

Från den 1 oktober finns Motörhead Whisky i Systembolagets beställningssortiment. Den har nummer 87196 och kostar 666 kronor.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.