Mackmyras Heavy-Metal Whisky


– Vi tycker att det är grymt kul att få lansera en whisky i samarbete med ett svenskt världsberömt destilleri, säger trummisen Mikkey Dee. Whiskyn är otroligt god, fyllig och smakrik med en riktigt fin bourbon-ton då den lagrats på nya amerikanska ekfat. Vi har alla i bandet varit med i framställningsprocessen och är mycket stolta över resultatet.

mackmyra_motorhead

Första omgången av Motörhead Whisky är en begränsad upplaga svensk single maltwhisky med en ekig och lätt fruktig karaktär som kännetecknas av Mackmyras femåriga whisky på nya amerikanska ekfat, där en del av whiskyn har avslutats på olorosofat det sista halvåret. Bakom whiskyn står Mackmyras flerfaldigt belönade master blender Angela D’Orazio.

– Det är en stor milstolpe för oss att få uppdraget att ta fram en whisky till Motörhead. Det visar att vi är ett internationellt destilleri på en internationell marknad, säger Magnus Dandanell VD och grundare av Mackmyra.

Att priset är 666 kronor är ju inte precis någon tillfällighet. Sifferkombinationen är flitigt använd i hårdrockssammanhang och står enligt Uppenbarelseboken i Nya Testamentet för vilddjurets tal: ”the number of the beast ”.
– Livet är mindre smärtsamt med Motörhead Whisky. Jag kan tänka mig att smaka på den då och då, säger Lemmy Kilminster, Motörheads grundare, sångare och basist.

Från den 1 oktober finns Motörhead Whisky i Systembolagets beställningssortiment. Den har nummer 87196 och kostar 666 kronor.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!