Premiär för vår Old Pulteney Single Cask 1997

aow_pulteneyI våras utsåg vi Frida Birkehede och David Tjeder till årets stipendiater som fick en resa till destilleriet Pulteney i Skottland. Där i staden Wick fick de lära sig allt om destilleringens ädla konst och välja ut ett fat till alla whiskyälskare här hemma. Valet var svårt men efter många vändor fann de ett alldeles speciellt fat som passade dem båda perfekt. Och den 1 oktober kan du alltså köpa en flaska från detta fat.

Denna bourbonfatslagrade whisky har vilat i destilleriets lagerhus ända sedan 1997. På Stockholm Beer & Whisky Festival 24-26 september eller 1-3 oktober så kan ni provsmaka just denna unika buteljering i Old Pulteneys monter och den är mycket populär, kan vi konstatera efter nästan två dagar på mässan.

Under mässan kommer även en Master Class att hållas där ni kan möta våra stipendiater som själva berättar om sin resa. Deltagare får även prova en underbar line-up av andra Old Pulteney som Brand Ambassador Tommy Isaksson valt ut.

Fakta Old Pulteney Single Cask 1997

Fatnummer: 1085
Lansering: 1 oktober
Artikelnummer: 85656
Antal flaskor: 225
Alkohol: 53,4 %
Pris: 1299 kronor

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!