Banner

Premiär för vår Old Pulteney Single Cask 1997

Av | Publicerad 2015-09-25 | Lämna kommentar

aow_pulteneyI våras utsåg vi Frida Birkehede och David Tjeder till årets stipendiater som fick en resa till destilleriet Pulteney i Skottland. Där i staden Wick fick de lära sig allt om destilleringens ädla konst och välja ut ett fat till alla whiskyälskare här hemma. Valet var svårt men efter många vändor fann de ett alldeles speciellt fat som passade dem båda perfekt. Och den 1 oktober kan du alltså köpa en flaska från detta fat.

Denna bourbonfatslagrade whisky har vilat i destilleriets lagerhus ända sedan 1997. På Stockholm Beer & Whisky Festival 24-26 september eller 1-3 oktober så kan ni provsmaka just denna unika buteljering i Old Pulteneys monter och den är mycket populär, kan vi konstatera efter nästan två dagar på mässan.

Under mässan kommer även en Master Class att hållas där ni kan möta våra stipendiater som själva berättar om sin resa. Deltagare får även prova en underbar line-up av andra Old Pulteney som Brand Ambassador Tommy Isaksson valt ut.

Fakta Old Pulteney Single Cask 1997

Fatnummer: 1085
Lansering: 1 oktober
Artikelnummer: 85656
Antal flaskor: 225
Alkohol: 53,4 %
Pris: 1299 kronor

Etiketter: , , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.