Banner

Ekologisk Ale från Melleruds i final

Av | Publicerad 2016-02-08 | Lämna kommentar

melleruds_flaskaTillsammans med Filip Fastén, Årets Kock 2014, besökte Melleruds skördefester på Öland och i Kivik i höstas. Inspirerad av både Filip och den svenska skördens färgstarka frukter och grönsaker har Spendrups bryggmästare Richard Bengtsson valt att ta fram en gyllenröd ale som passar svenskt mathantverk.

– Öl är ju min passion, så det har varit lustfyllt att ta fram ett nytt öl. Målet med Melleruds Klassiska Ale har varit att få fram en frisk och aromatisk kryddighet som gör att den passar bra till svenskt mathantverk, och det tycker jag vi lyckats med. Dessutom använder vi bara ekologisk malt och humle så den är 100 % ekologisk, säger Richard Bengtsson.
Filip Fastén, aktuell med sin nyöppnade restaurang Agrikultur i Stockholm, där han utgår från hållbarhet och svenskt mathantverk, berättar:

– Jag tycker om att laga svensk husmanskost och väljer alltid säsongens råvaror, till exempel kål och rotfrukter. Friskheten och beskan i Melleruds Klassiska Ale bryter av perfekt mot den typen av smaker.
Han tillägger:

– För mig är hållbarhet en självklarhet och handlar om sunt förnuft, som att alltid följa säsongen och välja närodlat. Det är roligt att Spendrups delar min syn på hållbarhet och lanserar ett ekologisk öl, säger Filip Fastén.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.